1051 Budapest, József Nádor tér 5-6.
Központi bankszámlaszám:
10918001-00000003-00140000
Adószám: 18069493-1-41

Fogalomtár


a á b c d e é f g h i j k l m n o ö p q r s t u v w x y z


Befektetés

A Pénztár vagyonkezelője a befizetett tagdíjakat a tag által választott portfólióknak megfelelő értékpapírokban helyezi el. A befektetés eredménye a hozam.

A tagok vagyonának védelme érdekében a jogszabályok szigorú előírásokat tartalmaznak a befektetési portfólió összeállítására vonatkozóan.

Belépési díj

Az az összeg, amely a nyugdíjpénztári tagság létesítésekor, a belépéshez kapcsolódó költségek fedezésére 100 %-ban a Pénztár működési tartalékába kerül. Jelenleg a Pénztárnál 4.000 forint.

Belépési nyilatkozat

Azon dokumentum, melynek kitöltésével arról nyilatkozik a 16. életévét betöltött személy, hogy az Alapszabály előírásainak elfogadása mellett pénztártagságot kíván létesíteni.

Beolvadás (fúzió)

A tagi és munkáltatói belépők mellett már 6 nyugdíjpénztár is csatlakozott az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztárhoz. Egy pénztár teljes tagságának egyben csatlakozása a beolvadás (fúzió). Az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztárba legutóbb az ING Önkéntes Nyugdíjpénztár olvadt be 2014.06 30-án.

Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztárba beolvadó pénztárak:

  • Kaptár Önkéntes Nyugdíjpénztár

  • Magyar Alkotóművészek Önkéntes Nyugdíjpénztára

  • MHB Munkahelyi Nyugdíjpénztára

  • Ruhaipari Dolgozók Önkéntes Nyugdíjpénztára

  • K&H Bank Önkéntes Nyugdíjpénztár

  • ING Önkéntes Nyugdíjpénztár

BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A magyar részvénybefektetések viselkedésének jellemzésére, mérésére is használják.