1051 Budapest, József Nádor tér 5-6.
Központi bankszámlaszám:
10918001-00000003-00140000
Adószám: 18069493-1-41

Átlépés az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztárba

Örömteli, hogy egyre több munkáltatói partnerünktől érkezik megkeresés Pénztárunkba való átlépés ügyintézésével kapcsolatosan, alábbi összeállításunkkal ennek ügyintézéséhez nyújtunk részletes információkat.

Átlépés ügyintézésének lépései - azon érdeklődők esetén, akiknek még nincs Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztári tagsága:

1.     a.) belépési szándék jelzése az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztárba a belépési nyilatkozat kitöltésével, a nyilatkozaton a meglévő pénztár nevének megadásával.

b.) Meglévő pénztár értesítése az Aranykorba való átlépés szándékáról: Pénztárunk ezt az értesítést megteszi, ugyanakkor érdemes a meglévő Pénztárnál tájékozódni, mert lehet, hogy ragaszkodnak a tagtól érkező átlépési kérelemhez.

2.     Személyes azonosítás átlépéshez – a Pmt. előírása a tagok személyes azonosítása. Átlépéskor, mind az átadó, mind a befogadó pénztárnál meg kell történjen az azonosítás. A személyes azonosítást belépési nyilatkozatunkon a munkáltató is elvégezheti egy egyszerű szerződéskötést követően.

 

Pénztárunk a belépési nyilatkozat alapján létrehozza az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztári tagságot és elindítja a kikérést a társpénztár felé.
 

KAPCSOLÓDÓ KÉRDÉSEK

 • Dimenzió Biztosító Egyesülettől átléphetek-e az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztárba?

  Igen
  , a Dimenzió Biztosító Egyesületi átlépés mente megegyezik bármely más önkéntes nyugdíjpénztári átlépéssel.  A belépési nyilatkozaton a jelenlegi Pénztár neveként a Dimenzió Biztosító Egyesületet kell feltüntetni, és az arra a tagságra vonatkozó adatokat megadni.

   
 • Átlépéskor mi lesz a pénztári tagság kezdete? Melyik belépéstől indul várakozási idő?

  Átlépés esetén a pénztártagnak az új pénztár két dátumot tart nyilván,
  • egyrészt az önkéntes nyugdíjpénztári rendszerbe történt első belépés dátumát, ez az a dátum, amelyet a szolgáltatási/kifizetési igények kapcsán figyelembe vesz, mint várakozási idő kezdet.
  • másrészt az Aranykorba való belépés tényleges dátumát, Aranykor tagság dátum. Ennek a dátumnak a várakozási időre nincs hatása.

    
 • Mi a számla összevonásának menete? - amennyiben az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztári tagság, mellett másutt is van önkéntes nyugdíjpénztári tagság? 


A többes tagság, többes minimális tagdíjfizetési kötelezettséget is jelent, ezért a pénztári tagság összevonása reális döntés. Az Aranykor kedvelt választás számlaegyesítésre, hozamai, alacsony díjterhelése, és szolgáltatási színvonala (Superbrands2x, ISO 27001-es szabvány, egyéni számla szolgáltatás, kártyás befizetés, online pénztár, telefonos egyenleglekérdezés, Taghozó akció) miatt.

A számlaegyesítés egyetlen nyomtatvány kitöltésével és a Pénztárhoz való beküldéssel kezdeményezhető, amely alapján Pénztárunk megkezdi a kikérést az átadó pénztártól.

Kapcsolódó témaajánlónk

Belépési akció»

Tag hoz tagot akció»