1051 Budapest, József Nádor tér 5-6.
Központi bankszámlaszám:
10918001-00000003-00140000
Adószám: 18069493-1-41

Portfólióválasztás

Felhívjuk tagjaink és az érdeklődők szíves figyelmét, hogy a Pénztár Választható portfóliós rendszere 2016. október 31-ével módosult. A módosítás szerint 2016. október 31-ei dátummal kivezetésre kerül az Óvatos portfólió, a Klasszikus portfólió és a Növekedési portfólió.

A részletekről itt olvashat»

A majdani öregségi nyugdíjnak lényeges része az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítás, melynek alapját az egyéni befizetések, valamint azok befektetései révén elért hozamok teremtik meg.

Valamennyien sokféleképpen viszonyulunk a különböző befektetésekhez, hiszen élethely-zetünk, életkorunk, hozamelvárásunk, kockázatviselési hajlandóságunk különbözik. Ezek az egyéni szempontok az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítások vonatkozásában is meghatározó fontosságúak. Mindezek gondos mérlegelésével - 5 portfólióból választva - Ön is dönthet önkéntes nyugdíjpénztári megtakarításának jövőbeli sikeréről.


Portfólióválasztási döntéshozás lépésről-lépésre

Tájékozódjon, hogy 

  1. milyen eredményt értek el az egyes portfóliók az elmúlt 10 évben,
  2. kockázatvállalási hajlandósága alapján melyik portfólió a legoptimálisabb az Ön számára - ehhez figyelmébe ajánljuk a kockázatviselési hajlandóságot mérő tesztünket.
Fontos! Amennyiben a pénztárba újonnan belépő nem választ portfóliót, akkor a legnépszerűbb Egyensúly portfólióban kezdjük el kezelni vagyonát. Ebben az esetben is lehetősége nyílik a későbbiekben portfólióválasztásra.

Válasszon kedvére!

Ön akár két portfóliót is választhat a felkínált négy közül, amelyek mindegyikét más-más befektetési stratégia szerint kezelik. Az egyes portfóliók a bennük szereplő befektetési eszközök arányától függően eltérő várható hozamot nyújtanak és különböző mértékű kockázatot hordoznak. A portfóliók stratégiai eszközösszetételét, a hatékony portfóliók-kal szemben támasztott igények figyelembevételével, megfelelő kockázatmegosztással állítottuk össze. Portfólióváltásra 3 havonta van lehetősége. 

A portfólióváltás aktuális díját a Választható Portfóliós Szabályzat tartalmazza.

A portfólióválasztáshoz (váltáshoz) szükséges nyomtatvány>>


További hasznos linkek