1051 Budapest, József Nádor tér 5-6.
Központi bankszámlaszám:
10918001-00000003-00140000
Adószám: 18069493-1-41

Portfóliókínálat

Milyen portfóliók közül választhat?

Pénztárunk különböző kockázatú és eszköz-összetételű portfóliókat kínál pénztártagjai számára, amelyek közül a kockázatviselési hajlandóság, a hozamelvárás és a nyugdíjig hátralévő idő alapján mindenki kiválaszthatja a számára legmegfelelőbbet.

Az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztárban 5 portfólió közül, portfóliómegosztással akár egyszerre kettőt is választhat: 

Portfóliókkal kapcsolatos további információk>>
 

* Új, ESG Dinamikus portfólió

A társadalmi felelősségvállalás jegyében, a jövőtudatosság erősítése érdekében - a hatósági jóváhagyást követően, de legkorábban 2020. július 1-től - egy új szemléletet tükröző, innovatív szolgáltatást vezetünk be tagjaink számára elsőként az önkéntes nyugdíjpénztárak között. ESG – ez a mozaikszó a következő években az egyik legfőbb irányadója lesz a vállalatok működésének. Az elnevezésben az E, S és G betűk a felelősségvállalás 3 fontos pillérének angol nevéből erednek: Environment (a környezetvédelem iránti elkötelezettség), Social (össz-társadalmi szempontok), Governance (felelős vállalatirányítás). Az ESG a környezeti, társadalmi felelősség elveit szem előtt tartó vállalatirányítás szerint működő cégeket, szektorokat jelöli. Ennek az új szemléletnek a jegyében olyan, dinamikus portfoliót vezetünk be, amely a befektetések összetételének kialakítása során hangsúlyos szempontként kezeli a társadalmi felelősségvállalást.

Az új, dinamikus portfólió befektetéseinek összetétele során tehát kitüntetett szerepet kapnak a hosszú távú fenntarthatósági szempontok, a következő generációkért érzett felelősség. Ez a szemlélet a befektetéseket újszerű szempontrendszere alapján igyekszik megszűrni, ezáltal a portfólióba történő befektetés egyfajta küldetést és szerepvállalást is jelent a felelős, fenntartható jövő megteremtéséért. Az új portfólió dinamikus, vagyis az Aranykor választható portfóliós rendszer skáláján a legmagasabb kockázati szintet képviseli és hosszabb távon viszonylag magas hozam elérését tűzi ki célul. A portfólióban a kötvénypiaci befektetéseknél jellemzően nagyobb súlyt képviselnek a kockázatosabb, elsősorban a részvénypiacokat megcélzó befektetések.

Kizárólag az Aranykornál elérhető portfóliómegosztás lehetőségével élve az új portfólió úgy is választható, hogy megtakarításának csak egy részét kéri átcsoportosítani. A bevezetés pontos időpontjáról és a részletekről honlapunkon, és elektronikus levélben is tájékoztatjuk Tagjainkat az év során.

 

A 2016.10.31-ei változásokról itt olvashat»

** A portfólió neve 2020.06.30-ig Harmónia volt.