1051 Budapest, József Nádor tér 5-6.
Központi bankszámlaszám:
10918001-00000003-00140000
Adószám: 18069493-1-41

Teendők az átvilágítással kapcsolatban

Frissítve: 2020.04.29.

Milyen módon nyílik lehetősége a személyes beazonosításra?

2014. december 1-jétől országszerte bármelyik UniCredit bankfiókban>>

 • személyes ügyfélszolgálati irodánk felkeresésével: ügyfélszolgálati irodánkban minden hétköznap nyitvatartási időben várjuk
 • kérjük feltétlenül hozza magával érvényes személyazonosító- és lakcímet igazoló okiratait.

  Előzetes bejelentkezésre, időpontfoglalásra nincs szükség, ügyfeleinket automata által kiosztott sorszám szerinti (érkezési) sorrendben fogadják kollégáink. A személyes beazonosítás csupán néhány percet vesz igénybe.

Ügyfélszolgálati irodánk helye, elérhetőségei, megközelítése>>

 • közjegyző igénybe vételével: a közjegyző a személyazonosító okmányokról az Ön jelenlétében hiteles másolatot készít. Ezt a hiteles másolatot és a kiemelt közszereplői nyilatkozatot kell beküldeni a Pénztár postacímére: 1853 Budapest (központi postafiók cím, csak irányítószámot és városnevet tartalmaz).
   
 • külföldön: a személyes azonosítással és az okmánymásolatok hitelesítésével a nagykövetséget (konzulátust) kell felkeresni.  Ebben az esetben is szükséges a kiemelt közszereplői nyilatkozat kitöltése.

   

PMT. SZERINTI ÁTVILÁGÍTÁS STÁTUSZAI ÉS TEENDŐK

 • Teljeskörűen átvilágítva: nagyobb összegű kifizetésig nincs teendője.
 • 2019-ben egyszerűsítetten átvilágított, dokumentumhiány: : kérjük, személyazonosságának igazolására alkalmas igazolványának (mindkét oldal) és lakcímkártyájának (címet tartalmazó oldal) másolatát, valamint a közszereplői nyilatkozatát juttassa el pénztárunkhoz. Ezek beküldhetők postán, vagy benyújthatók személyes központi ügyfélszolgálatunkon és valamennyi magyarországi UniCredit Bankfiókban is. Legkésőbb kifizetés igénylésekor keresse fel központi ügyfélszolgálatunkat, vagy valamelyik UniCredit bankfiókot a személyes azonosítás elvégzése céljából.

 • Pmt. 2020 szerint egyszerűsítetten átvilágított: kérjük, legkésőbb kifizetés igénylésekor keresse fel központi ügyfélszolgálatunkat, vagy valamelyik UniCredit bankfiókot a személyes azonosítás elvégzése céljából.
   
 • Átvilágítva, dokumentumhiány: kérjük, személyazonosságának igazolására alkalmas igazolványának (mindkét oldal) és lakcímkártyájának (címet tartalmazó oldal) másolatát, valamint a közszereplői nyilatkozatát juttassa el pénztárunkhoz. Ezek beküldhetők postán, vagy benyújthatók személyes központi ügyfélszolgálatunkon és valamennyi magyarországi UniCredit bankfiókban is.
 • Nincs átvilágítva: kérjük, mielőbb látogasson el személyesen központi ügyfélszolgálatunkra, vagy bármely UniCredit bankfiókba, hogy a Pmt. szerinti azonosítást elvégezhessük, de legalább az egyszerűsített átvilágítás érdekében kérjük, hogy személyazonosságának igazolására alkalmas igazolványának (mindkét oldal) és lakcímkártyájának (címet tartalmazó oldal) másolatát, valamint a közszereplői nyilatkozatát juttassa el postai úton pénztárunkhoz.

  További információ >>