1051 Budapest, József Nádor tér 5-6.
Központi bankszámlaszám:
10918001-00000003-00140000
Adószám: 18069493-1-41

Teendők az átvilágítással kapcsolatban

Frissítve: 2021.04.22.

Milyen iratok szükségesek a személyes azonosítás elvégzéséhez?

 • érvényes személyazonosító- és lakcímet igazoló okiratok.
   

Milyen módon nyílik lehetősége a személyes beazonosításra?
 

Elektronikusan VideóPénztáron keresztül:

ÚJDONSÁG! – Elindult VideóPénztári ügyfél-azonosítási szolgáltatásunk; jelen járványhelyzetben kérjük, a személyes azonosításhoz ezt a kényelmes, online megoldást részesítse előnyben. Részletek, időpontfoglalás VideóPénztárhoz»

 

Személyesen:

A járványhelyzetre tekintettel, személyes ügyintés előtt tájékozódjon az aktuális nyitvatartásról!

 1. országszerte bármelyik hazai UniCredit bankfiókban>>

 2. központi személyes ügyfélszolgálati irodánk felkeresésével>>

 3. közjegyző igénybe vételével: a közjegyző a személyazonosító okmányokról az Ön jelenlétében hiteles másolatot készít. Ezt a hiteles másolatot és a kiemelt közszereplői nyilatkozatot kell beküldeni a Pénztár postacímére: 1853 Budapest (központi postafiók cím, csak irányítószámot és városnevet tartalmaz).

 4. külfüldön: a személyes azonosítással és az okmánymásolatok és a kiemelt közszereplői nyilatkozat hitelesítésével a nagykövetséget (konzulátust) kell felkeresni. A külképviseleten történő azonosításhoz szükséges nyomtatványt itt találja: http://www.aranykornyp.hu/Content/upload/1751-azon-kulfoldi-20210421.pdf

 

A PÉNZTÁR ÁLTAL ALKALMAZOTT LEHETSÉGES PMT. SZERINTI ÁTVILÁGÍTÁS STÁTUSZOK ÉS TEENDŐK

 • Teljeskörűen átvilágítva: nagyobb összegű kifizetés igényléséig nincs további teendője.
   
 • Átvilágítva, dokumentumhiány: kérjük, személyazonosságának igazolására alkalmas igazolványának (mindkét oldal) és lakcímkártyájának (címet tartalmazó oldal) másolatát, valamint a közszereplői nyilatkozatát juttassa el pénztárunkhoz. Ezek beküldhetők postán, vagy elektronikusan ügyfélkapun keresztül történő dokumentum hitelesítéssel online, vagy benyújthatók személyes központi ügyfélszolgálatunkon és valamennyi magyarországi UniCredit bankfiókban is.
 • 2019-ben egyszerűsítetten átvilágított, dokumentumhiány: kérjük, személyazonosságának igazolására alkalmas igazolványának (mindkét oldal) és lakcímkártyájának (címet tartalmazó oldal) másolatát, valamint a közszereplői nyilatkozatát juttassa el pénztárunkhoz. Ezek beküldhetők postán, vagy elektronikusan ügyfélkapun keresztül történő dokumentum hitelesítéssel online vagy benyújthatók személyes központi ügyfélszolgálatunkon és valamennyi magyarországi UniCredit Bankfiókban is. Legkésőbb kifizetés igénylésekor keresse fel központi ügyfélszolgálatunkat, vagy valamelyik UniCredit bankfiókot a személyes azonosítás elvégzése céljából vagy vegye igénybe az online VideóPénztári szolgáltatásunkat.

 • 2020 szerint egyszerűsítetten átvilágított: kérjük, legkésőbb kifizetés igénylésekor a személyes azonosítás elvégzéséhez vegye igénybe az online VideóPénztári szolgáltatásunkat, illetve keresse fel központi ügyfélszolgálatunkat, vagy valamelyik UniCredit bankfiókot.  

 • Nincs átvilágítva: közszereplői nyilatkozatát juttassa el postai úton, vagy elektronikusan ügyfélkapun keresztül történő dokumentum hitelesítéssel online úton pénztárunkhoz. Kérjük, legkésőbb kifizetés igénylésekor a személyes azonosítás elvégzéséhez vegye igénybe az online VideóPénztári szolgáltatásunkat, illetve keresse fel központi ügyfélszolgálatunkat, vagy valamelyik UniCredit bankfiókot.    
  További információ >>