1051 Budapest, József Nádor tér 5-6.
Központi bankszámlaszám:
10918001-00000003-00140000
Adószám: 18069493-1-41

Portfóliómegosztás

Frissítve: 2020.06.18.

Elsőként és egyedüliként az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztárnál

A hazai piacon elsőként vezet be portfóliómegosztást az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár. A portfóliómegosztás lehetővé teszi az Ön számára, hogy a nyugdíjcélú megtakarítását tetszőleges arányban két eltérő hozamú és kockázatú portfólió között ossza meg.

Minden egy helyen infógrafikán, amit a portfólió-megosztásról tudni érdemes»

A portfóliómegosztás remek lehetőség, ha Ön

  • nagyobb vagyonnal rendelkezik a pénztárban, és megtakarítása egy részét szívesen tartaná például magasabb hozamelvárású, ezzel együtt magasabb kockázatú portfólióban,
  • azért tart másik pénztárban is nyugdíj-megtakarítást, mert két, eltérő kockázatú portfólió választására eddig nem volt lehetősége egy pénztáron belül.
  • már közeledik a nyugdíjhoz és fokozatosan alacsonyabb kockázatú portfólióra váltana, de egyelőre nem a teljes megtakarításával.

Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár 5 portfóliójának eszközösszetétele:

Azzal, ha Ön egy portfóliót választ, befektetése a választott portfólió szerinti megosztásban kerül befektetésre. 

Mostantól azonban igénye szerint személyre szabhatja a befektetésének eszközösszetételét azzal, ha portfóliómegosztással két portfóliót választ.

Hogyan növelhető meg például kismértékkel a részvényarány, ha egy 100% Egyensúly portfólió helyett, 75% Egyensúly és 25% Lendület portfólióban osztjuk meg a befektetést?

További tartalmak a portfólió-megosztásról