1051 Budapest, József Nádor tér 5-6.
Központi bankszámlaszám:
10918001-00000003-00140000
Adószám: 18069493-1-41

A megtakarítás elindítása és legfontosabb lépései

 

A tájékozódás után a három legfontosabb lépés a belépés (átlépés) elhatározása, megtakarítási összeg (tagdíj) vállalása és a portfólióválasztás.

1. BELÉPÉS

A BELÉPÉS elindításához mindössze a belépési nyilatkozat kitöltésére és pénztárunkhoz való eljuttatására van szükség; illetve ezt követően egy személyes azonosításra. A belépési nyilatkozat igényelhető ügyfélszolgálatainkon, vagy letölthető honlapunkról.

A belépési nyilatkozatot 1 példányban szükséges kitölteni, majd aláírást és tanúztatást követően pénztárunkhoz visszajuttatni személyesen (1051 Budapest, József nádor tér 5-6.) vagy postai úton (Budapest 1853).

A belépési nyilatkozatot Pénztárunk 30 napon belül záradékolja. A szerződés létrejöttéről a tagsági okirat postai úton való megküldésével nyújtunk tájékoztatást. A tagsági okirat a belépő valamennyi adatát, továbbá a tagsági azonosítóját és a pénztár adatait is tartalmazza.


2. MEGTAKARÍTÁSI ÖSSZEG VÁLLALÁSA

Az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztárban a legkisebb vállalható  megtakarítási összeg évi 60.000 Ft (havi 5.000 Ft), de a tag ennél magasabb összegű havi befizetést is vállalhat, illetve bármikor eseti befizetést is teljesíthet. A megtakarítási összeg fizetését a tagtól munkáltatója is átvállalhatja.

2016-ban az egyéni befizetések után igénybe vehető 20%-os, maximum 150 ezer Ft-os adójóváírás kiaknázása éves szinten 750 ezer Ft befizetéssel érhető el.

A vállalt megtakarítási összeget a belépési nyilatkozaton kell megjelölnie, a vállalás a tagság folyamán bármikor, költségmentesen módosítható felfelé és lefelé is (a mindenkori legkisebb tagdíj figyelembe vételével).

FONTOS! Az önkéntes pénztári tag nyugdíjpénztári megtakarítását béren kívüli juttatásból is utaltathatja. Béren kívüli juttatásként az önkéntes nyugdíjpénztár havonta a minimálbér 50%-áig 34,51%-os kedvezményes adózással nyújtható.


3. PORTFÓLIÓVÁLASZTÁS

A PORTFÓLIÓVÁLASZTÁS témakörében figyelmébe ajánljuk, hogy az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztárban jelenleg 4 portfólió közül választhat. 

Portfólió választási döntéshez a kockázatviselési hajlandóságot mérő tesztünk segítségére lehet» 

Amennyiben belépésekor nem választ portfóliót, abban az esetben pénztárunk az
Egyensúly portfólióban kezeli vagyonát mindaddig, amíg Ön tagsága során nem nyújt be portfólióváltási kérelmet.

A későbbiekben a portfólióváltáshoz szükséges nyomtatványt weboldalunkról is letöltheti, illetve váltási szándékát az online pénztáron keresztül is jelezheti. 

Pénztárunk különböző kockázatú és eszköz-összetételű portfóliókat kínál pénztártagjai számára, amelyek közül a kockázatviselési hajlandóság, a hozamelvárás és a nyugdíjig hátralévő idő alapján mindenki kiválaszthatja a számára legmegfelelőbbet.

Az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztárban az alábbi portfóliók közül választhat:

Portfóliókkal kapcsolatos további információk>>

*2014. december 31-ig a portfólió elnevezése "Kiegyensúlyozott" volt.