1051 Budapest, József Nádor tér 5-6.
Központi bankszámlaszám:
10918001-00000003-00140000
Adószám: 18069493-1-41

A megtakarítás elindítása és legfontosabb lépései

 

A tájékozódás után a három legfontosabb lépés a belépés (átlépés) elhatározása, megtakarítási összeg (tagdíj) vállalása és a portfólióválasztás.

1. BELÉPÉS

A BELÉPÉS elindításához mindössze a belépési nyilatkozat kitöltésére és pénztárunkhoz való eljuttatására van szükség; illetve ezt követően egy személyes azonosításra. A belépési nyilatkozat igényelhető ügyfélszolgálatainkon, vagy letölthető honlapunkról.

A belépési nyilatkozatot 1 példányban szükséges kitölteni, majd aláírást és tanúztatást követően pénztárunkhoz visszajuttatni személyesen (1051 Budapest, József nádor tér 5-6.) vagy postai úton (Budapest 1853).

A belépési nyilatkozatot Pénztárunk 30 napon belül záradékolja. A szerződés létrejöttéről a tagsági okirat postai úton való megküldésével nyújtunk tájékoztatást. A tagsági okirat a belépő valamennyi adatát, továbbá a tagsági azonosítóját és a pénztár adatait is tartalmazza.


2. MEGTAKARÍTÁSI ÖSSZEG VÁLLALÁSA

2019. január 1-től az Alapszabályban meghatározott minimális megtakarítási összeg NEGYEDÉVENTE a tárgyév első napján érvényes minimálbér 15%-a, vagyis 22.350 Ft/negyedév.  Havi bontásban a tárgyév első napján érvényes minimálbér 5%-a 100 forintra kerekítve, vagyis 7.500 Ft/hó. A tag saját döntése szerint előre - legfeljebb az adott tárgyévre - is kifizetheti a minimális megtakarítási összeget, ez esetben éves szinten legalább 89.400 Ft befizetést várunk, amit az első negyedévben (2019. március 31-ig) szükséges teljesíteni.

2019-ban az igénybe vehető 20%-os, maximum 150 ezer Ft-os adójóváírás kiaknázása éves szinten 750 ezer Ft befizetéssel érhető el.

A vállalt megtakarítási összeget a belépési nyilatkozaton kell megjelölnie, a vállalás a tagság folyamán bármikor, költségmentesen módosítható felfelé és lefelé is (a mindenkori legkisebb tagdíj figyelembe vételével).

 


3. PORTFÓLIÓVÁLASZTÁS

A PORTFÓLIÓVÁLASZTÁS témakörében figyelmébe ajánljuk, hogy az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztárban jelenleg 4 portfólió közül választhat. 

Portfólió választási döntéshez a kockázatviselési hajlandóságot mérő tesztünk segítségére lehet» 

Amennyiben belépésekor nem választ portfóliót, abban az esetben pénztárunk az
Egyensúly portfólióban kezeli vagyonát mindaddig, amíg Ön tagsága során nem nyújt be portfólióváltási kérelmet.

A későbbiekben a portfólióváltáshoz szükséges nyomtatványt weboldalunkról is letöltheti, illetve váltási szándékát az online pénztáron keresztül is jelezheti. 

Pénztárunk különböző kockázatú és eszköz-összetételű portfóliókat kínál pénztártagjai számára, amelyek közül a kockázatviselési hajlandóság, a hozamelvárás és a nyugdíjig hátralévő idő alapján mindenki kiválaszthatja a számára legmegfelelőbbet.

Az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztárban az alábbi portfóliók közül választhat:

Portfóliókkal kapcsolatos további információk>>

*2014. december 31-ig a portfólió elnevezése "Kiegyensúlyozott" volt.