1051 Budapest, József Nádor tér 5-6.
Központi bankszámlaszám:
10918001-00000003-00140000
Adószám: 18069493-1-41

Az ütemezett kifizetés

A saját járadék két típusú lehet. Vagy meghatározott időtartamig szóló, vagy meghatározott összegű és rendszerességű, határozatlan idejű ún. ütemezett kifizetés

Jellemzői

Határozott időtartamú járadék

Határozott összegű (ún. ütemezett) járadék

Meghatározása

Olyan nyugdíjszolgáltatás típus, amikor az egyéni számlán lévő összeget vagy annak meghatározott részét, a tag által meghatározott időtartamig, meghatározott rendszerességgel fizeti ki a Pénztár.

Olyan nyugdíjszolgáltatás típus, amikor az egyéni számlán lévő összeget vagy annak meghatározott részét, a tag által meghatározott összegben, és tag által választott rendszerességgel fizeti ki a Pénztár.

Időtartama

5 évtől 25 évig terjedhet

Egyéni számla és a választott kifizetési összeg függvénye.

Rendszeressége

havi, negyedéves vagy féléves

Mértéke

Az egyéni számla összege alapján a választott időtáv, és rendszerességtől függő. Első éves mértéke: Egyéni számla összege osztva a választott évek számával és a kifizetési gyakorisággal*.

A tag által választott*

Példa
2.500.000 Ft egyenleg alapján

Első éves járadék kiszámítása: 5 éves, negyedéves járadék 2.500.000 Ft egyéni számla összegnél = 125.000 Ft/negyedév

Járadék hosszának számítása: 50.000 Ft, havi járadékigény esetén várhatóan 50 hónap lesz a járadék fizetés időszaka.

Kiegészítő információ

A járadék mértékét az egyenleg alapján minden évben újraszámoljuk, ezzel a járadék összege évről évre módosulhat.

A járadék időtartalmát az egyenleg alapján minden évben újraszámoljuk.

Kinek jó választás?

Akinek az a fontosabb, hogy az általa igényelt ideig érkezzen a nyugdíj-kiegészítése, és kevésbé fontos, hogy pontosan mekkora összeg.

Akinek az a fontosabb, hogy egy bizonyos szükséges összeg érkezzen adott rendszerességben nyugdíj-kiegészítésként, és kevésbé fontos, hogy pontosan milyen hosszú ideig érkezik a járadék.

*Csak olyan járadékszolgáltatás  igényelhető, amelynek kalkulált mértéke eléri, vagy meghaladja a kifizetésenként 5.000 forintot. A járadékok összege minden évben újraszámolásra kerül. 

2016. január 1-jétől a tagság nyugdíjszolgáltatás igénylése mellett is fenntartható és a befizetés is folytatható. A befizetés cafetériából és egyénileg is teljesíthető, amennyiben rendelkezik adóköteles jövedelemmel, abban az esetben az egyéni befizetések utáni 20%-os adókedvezmény igénylésére (maximum 150.000 Ft) is változatlanul lehetőség nyílik.

A további részleteket a Szolgáltatási Szabályzat tartalmazza. 

Kifizetési igény bejelentő nyomtatvány»