1051 Budapest, József Nádor tér 5-6.
Központi bankszámlaszám:
10918001-00000003-00140000
Adószám: 18069493-1-41

Tagdíj indexálása

Frissítve: 2018. november 19.

Önkéntes nyugdíjpénztári belépésével rendszeres (havi, negyedéves, féléves, éves) megtakarítási összeg befizetését vállalja a belépő, ugyanakkor lehetősége van eseti befizetések teljesítésére is. A Pénztár a tag javára érkező valamennyi befizetés - fedezeti tartalékba jutó részét - lekönyveli és a tag által választott portfólióban befekteti.

TIPPEK!

  • Nyugdíjmegtakarításra legalább a havi jövedelmünk 5-10%-át kell félretenni ahhoz, hogy megfelelő mértékű nyugdíjkiegészítést gyűjtsünk össze.

  • A megtakarítás értékállóságáról legkönnyebben úgy gondoskodhatunk, ha évente minimum az infláció mértékével megnöveljük a vállalt megtakarítási összeget.

KALKULÁLJON – ha bizonytalan mennyit érdemes félretennie, ajánljuk kalkulátorunkat»

Pénztárunk is mindent megtesz annak érdekében, hogy befektetése értékálló legyen: 2017. évi hozamaink és a hosszú távú hozamok is jelentősen infláció felettiek. 

Ha Ön az idén még nem növelte befizetését, válasszon az alábbi lehetőségekből:

1. INDEXÁLÁS IGÉNYLÉSE – kérheti, hogy pénztárunk minden év január 1-jével infláció+2%-kal növelt tagdíjról küldjön Önnek értesítést, illetve ezt állítsa be Önnek.

2. BEFIZETÉSI ÖSSZEG ÖNÁLLÓ NÖVELÉSE  anyagi lehetőségeihez mérten évről-évre önállóan is tetszés szerint növelheti megtakarításának mértékét. Ezt nem szükséges bejelentenie pénztárunkhoz - elegendő, ha a növelt összeg utalásáról gondoskodik.

ESETI BEFIZETÉS INDÍTÁSA - függetlenül attól, hogy a pénztári havi befizetéseit indexálja-e a fenti módok valamelyikén,  eseti befizetésekkel is növelheti megtakarítását.

Eseti befizetésként a pénztártagok évente egy-két alkalommal, az adókedvezmény minél teljesebb kiaknázása érdekében lehetőségük szerint nagyobb összeget utalnak be számlájukra a havi befizetéseken túl. 
 

Mennyit éri meg befizetni az önkéntes nyugdíjpénztárba egyénileg?

2018-ban is 750.000 forint éves befizetésig adókedvezménnyel takaríthat meg önkéntes nyugdíjpénztárában.

Az önkéntes nyugdíjpénztári egyéni befizetés után 20% SZJA igényelhető vissza a NAV-tól, éves szinten maximum 150 000 forint>>.

A befizetés növelését különösen fontos végiggondolni, ha már évek óta nem változtatott rajta.

Az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár kondíciói és a minimális megtakarítás összege>>