1051 Budapest, József Nádor tér 5-6.
Központi bankszámlaszám:
10918001-00000003-00140000
Adószám: 18069493-1-41

Tagdíj indexálása

Frissítve: 2019.01.04.

Önkéntes nyugdíjpénztári belépésével rendszeres (havi, negyedéves, féléves, éves) megtakarítási összeg befizetését vállalja a belépő, ugyanakkor lehetősége van eseti befizetések teljesítésére is. A Pénztár a tag javára érkező valamennyi befizetés - fedezeti tartalékba jutó részét - lekönyveli és a tag által választott portfólióban befekteti.

TIPPEK!

  • Nyugdíjmegtakarításra legalább a havi jövedelmünk 5-10%-át kell félretenni ahhoz, hogy megfelelő mértékű nyugdíjkiegészítést gyűjtsünk össze.

  • A megtakarítás értékállóságáról legkönnyebben úgy gondoskodhatunk, ha évente minimum az infláció mértékével megnöveljük a vállalt megtakarítási összeget.

KALKULÁLJON – ha bizonytalan mennyit érdemes félretennie, ajánljuk kalkulátorunkat»

Pénztárunk is mindent megtesz annak érdekében, hogy befektetése értékálló legyen, hosszú távú hozamaink jelentősen infláció felettiek. 

Ha Ön az idén még nem növelte befizetését, válasszon az alábbi lehetőségekből:

1. INDEXÁLÁS IGÉNYLÉSE – kérheti, hogy pénztárunk minden év január 1-jével infláció+2%-kal növelt tagdíjról küldjön Önnek értesítést, illetve ezt állítsa be Önnek.

2. BEFIZETÉSI ÖSSZEG ÖNÁLLÓ NÖVELÉSE  anyagi lehetőségeihez mérten évről-évre önállóan is tetszés szerint növelheti megtakarításának mértékét. Ezt nem szükséges bejelentenie pénztárunkhoz - elegendő, ha a növelt összeg utalásáról gondoskodik.

ESETI BEFIZETÉS INDÍTÁSA - függetlenül attól, hogy a pénztári havi befizetéseit indexálja-e a fenti módok valamelyikén,  eseti befizetésekkel is növelheti megtakarítását.

Eseti befizetésként a pénztártagok évente egy-két alkalommal, az adókedvezmény minél teljesebb kiaknázása érdekében lehetőségük szerint nagyobb összeget utalnak be számlájukra a havi befizetéseken túl. 
 

Mennyit éri meg befizetni az önkéntes nyugdíjpénztárba egyénileg?

2020-ban is 750.000 forint éves befizetésig adókedvezménnyel takaríthat meg önkéntes nyugdíjpénztárában.

Az önkéntes nyugdíjpénztári befizetései után 20% SZJA igényelhető vissza a NAV-tól, éves szinten maximum 150 000 forint>>.

A befizetés növelését különösen fontos végiggondolni, ha már évek óta nem változtatott rajta.

Az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár kondíciói és a minimális megtakarítás összege>>