1051 Budapest, József Nádor tér 5-6.
Központi bankszámlaszám:
10918001-00000003-00140000
Adószám: 18069493-1-41

Választható portfóliók

Frissítve: 2020. 06. 20.

A majdani öregségi nyugdíjnak lényeges része az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítás, melynek alapját az egyéni befizetések, munkáltató hozzájárulások, valamint ezekhez kapcsolódó adójóváírások és befektetéseik révén elért hozamok teremtik meg.

Valamennyien másféleképpen viszonyulunk a különböző befektetésekhez, hiszen élethelyzetünk, életkorunk, hozamelvárásunk, kockázatviselési hajlandóságunk különbözik.

Ezek az egyéni szempontok az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarításnál is meghatározó fontosságúak. Mindezek gondos mérlegelésével Ön is dönthet önkéntes nyugdíjpénztári megtakarításának jövőbeli sikeréről.
 

BEFEKTETÉSI PORTFÓLIÓ VÁLASZTÁS 

Az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztárban jelenleg 5 portfólió közül, akár 2 portfóliót is választha tetszőleges arányban. A portfólió megosztást jelenleg csak az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztárnál érehető el. Ezzel a szolgáltatással az egy portfólió választásáshoz képest sokkal inkább egyénre szabható a megtakarítás és megosztható a kockázat.

Szintén egyedül az Aranykornál szerepel a választható portfóliók között felleős, fenntartható fejlődést fókuszba helyező, ESG szempontok szerint kialakított portfólió, amely szintén akár részportfólióként is választható.

  

Amennyiben belépésekor nem választ portfóliót, abban az esetben pénztárunk az Egyensúly portfólióban kezeli vagyonát mindaddig, amíg Ön tagsága során nem nyújt be portfólióváltási kérelmet.

 


 

Milyen portfóliók közül választhat?

Csendélet portfólió>>

Klasszikus portfolió>> 

Egyensúly portfólió>>

Lendület portfólió>>

ESG Dinamikus portfólió*>>

*Az ESG Dinamikus portfólió 1 Milliárd Ft kezdő vagyonnal indul, legkorábban 2020. július 1-jén.  Új belépők megtakarítása az ESG Dinamikus portfólió választásának arányában a portfólió indulása előtt az Egyensúly portfóliüban kerül elhelyezésre.