1051 Budapest, József Nádor tér 5-6.
Központi bankszámlaszám:
10918001-00000003-00140000
Adószám: 18069493-1-41

Belépés, megtakarítás indítása

Frissítve: 2018.06.04-én

BELÉPÉS AZ ARANYKOR ÖNKÉNTES NYUGDÍJPÉNZTÁRBA

A belépés kezdeményezésének első lépése a belépési nyilatkozat kitöltése és pénztárunkhoz való eljuttatása. 

Az Aranykor pénztári belépés kezdeményezhető online >>>
 

- vagy a belépési nyilatkozat letölthető honlapunkról

- igényelhető telefonos és személyes ügyfélszolgálatunkon keresztül, illetve

- elérhető az UniCredit Bank fiókjaiban, ahol az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár ügyfélszolgálata országosan elérhető.

  

FONTOS! A belépés véglegesítéséhez a kitöltött belépési nyilatkozatot eredeti aláírással el kell juttatni a pénztárunkhoz.

A nyilatkozaton lévő adatok alapján pénztárunk rögzíti személyes adatait és tagsági azonosítót adnak a szerződésnek. A szerződés létrejöttéről tagsági okirat postai úton való megküldésével nyújtunk tájékoztatást. Az okirat a belépő valamennyi adatát, továbbá tagsági azonosítóját és a pénztár adatait is tartalmazza.

FONTOS! Önkéntes nyugdíjpénztári tagság létesítésével befizetési kötelezettséget vállal a belépő, amely egyéni befizetésként és/vagy munkáltatói befizetésként is teljesíthető. 

ÁTLÉPÉS AZ ARANYKOR ÖNKÉNTES NYUGDÍJPÉNZTÁRBA

Az átlépési szándék bejelentése is a belépési nyilatkozat kitöltésével történik, átlépés esetén a korábbi pénztári tagságra vonatkozó adatokat a belépési nyilatkozat megfelelő rovatában lehet jelölni (az átlépés kezdeményezhető annál a pénztárnál is, ahonnan át kíván lépni az Aranykorba). 

A korábbi nyugdíjpénztári tagságban eltöltött idő beszámít az átlépéssel létrehozott tagság 10 éves várakozási idejébe. A tag átlépése esetén a Pénztár az átadó pénztárat 15 napon belül írásban kéri fel, hogy az átlépő tag felhalmozott vagyonát (követelését) utalja át.
 

ÜGYFÉL-ÁTVILÁGÍTÁSI TUDNIVALÓK

A 2017. évi LIII. tv alapján a pénztári belépésnek nem, a kifizetésnek azonban feltétele a tag személyes átvilágítása. A belépéshez elegendő a belépési nyilatkozatokon megadni a szükséges azonosító adatokat.

A személyes átvilágítás során szükséges, hogy a pénztár munkatársa, vagy megbízottja útján személyesen ellenőrizzük a belépési nyilatkozaton megadott adatokat  - a belépő személyazonosságát igazoló okiratok megtekintésével, és lemásolásával, illetve közszereplői nyilatkozat tételére is szükség van.

További információk>>