1051 Budapest, József Nádor tér 5-6.
Központi bankszámlaszám:
10918001-00000003-00140000
Adószám: 18069493-1-41

SZOLGÁLTATÁSUNK - a legnépszerűbb nyugdíjcélú elő-takarékosság

Magyarországon legtöbben önkéntes nyugdíjpénztárban takarítanak meg nyugdíjcélra.

Az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár az egyik legnépszerűbb nyugdíj-előtakarékossági forma, többek között a 20 százalékos, évente akár 150 000 forint adójóváírásnak, a kamatadó-mentes­ségnek, az örökölhetőségnek, a kedvező hoza­moknak és az alacsony díjterhelésnek köszönhe­tően.

Az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítás nyugdíjasként adómentesen egy összegben, jára­dékként vagy e kettő kombinációjaként vehető fel. Népszerű előnye – más nyugdíjcélú megta­karításokkal szemben –, hogy az önkéntes nyug­díjpénztári számla aktív korban is hozzáférhető, 3 év megtakarítás után tagi kölcsön formájában, 10 éves tagság után pedig a hozam például már adómentesen felvehető.

Miért van szüksége mindenkinek nyugdíjcélú megtakarításra?

Mert a ma működő felosztó-kirovó nyugdíjrendszerek várható életkor általános növekedésével és a keresőképes munkavállalók számának csökke­nésével egyre fenntarthatatlanabbá válnak. Bár a jövőbeni nyugdíj pontos mértéke nem látha­tó előre – de az biztos, hogy aktív korban kell a lehető legtöbbet félretenni annak érdekében, hogy nyugdíjasként legyen mire támaszkodni.

Mi várható, ha a mai felosztó kirovó rendszer a mai formájában már nem tartható fenn?

  • növekedhet a nyugdíjkorhatár és/vagy

  • csökkenhet a nyugdíj és/vagy

  • nőhet a gyermekeink nyugdíjjáruléka

Mit tehet a ma aktív munkavállaló?

  • a lehető legnagyobb mértékben kiaknázza a nyugdíjcélú megtakarítások adta lehetőséget, és valós segítséget biztosítani képes nyugdíj-kiegészítést gyűjt össze.

Mikor érdemes elkezdeni az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítást?

  • 20-30 éves kor között a LEGIDEÁLISABB – hiszen így havi kisebb összeggel is jelentős megtakarítás halmozható fel aktív korban nyugdíjig.

  • 30-40 éves kor között JAVASOLT - Még kényelmesen, havonta nem megterhelő összegekkel

  • 40-50 éves kor között NINCS MIRE VÁRNI – még van 15-20 éve takarékoskodni, ha most kezdi, akkor a jövedelme 5-10%-ának megfelelő összeggel jelentős vagyon halmozható fel.

  • 50-55 éves kor között az UTOLSÓ PILLANAT, MUSZÁJ- már csak 10-15 éve van, ez is jobb, mint ha nem kezdte volna el, de vagy kisebb összeg gyűjthető össze, vagy csak jelentősebb havi befizetésekkel érhető el nagyobb megtakarítás nyugdíjig.

  • 55 év felett MÁR MAJDNEM ELKÉSETT – Ha ebben a korban kezdi a nyugdíjcélú megtakarítást, akkor legyen tekintettel arra, hogy csak 10 év várakozási idő után férhető hozzá az önkéntes nyugdíjpénztári nyugdíjcélú szolgáltatásként.

Mi történik, ha mégsem lesz olyan rossz a nyugdíjhelyzet, mint most az előrejelzések szerint várható?

  • legrosszabb esetben lesz egy jelentős adókedvezményekkel összegyűjtött, adómentesen hozzáférhető, örökölhető megtakarítása, amit nem szükségből, hanem kedvtelésből költhet el.

Linkajánló:

 - Kalkulátor»

 - Belépés és átlépés az Aranykor Önkéntes nyugdíjpénztárba»