1051 Budapest, József Nádor tér 5-6.
Központi bankszámlaszám:
10918001-00000003-00140000
Adószám: 18069493-1-41

A Pénztár története

 

Az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztárt 1995-ben alapították - azzal a hittel és meggyőződéssel, hogy nyugdíjcélú befektetésre mindenkinek szüksége van - és azzal a céllal, hogy ez a mindenki számára szükséges megtakarítás minőségi szolgáltatásokkal, magas hozamokkal, ugyanakkor alacsony költségekkel legyen elérhető.

Pénztárunk ma is az alapítók céljai szerint működik.

Az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár több, mint 25 éve eredményesen működő nyugdíjpénztár. Taglétszámunk meghaladja a 100 ezer főt, kezelt vagyonunk a 160 milliárd forintot.

Munkatársaink alaposan felkészült, nagy pénztári gyakorlattal és vezetői tapasztalattal rendelkező szakemberek: vezetőink - dr. Hardy Ilona az Igazgatótanács elnöke és dr. Scheuer Gyula az Ellenőrző Bizottság elnöke - országos hírnévnek örvendő, elismert gazdasági szakértők.

A Pénztár kiváló befektetési eredményeinek köszönhetően az elmúlt években több, mint 20 ezer nyugdíjszolgáltatást igénylő tagunknak 20 milliárd forintot meghaladó kifizetést teljesítettünk.

Pénztárunk stratégiai partnere az UniCredit Bank - ennek a partnerségnek eredményeképpen az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár tagjai országszerte a Bank fiókjaiban elérhetik ügyfélszolgálatunkat és számos professzionális banki szolgáltatást vehetnek igénybe, mint pl. az egyéni számlaszám, bankkártyás befizetés honlapunkon és központi ügyfélszolgálatunkon, valamint kedvezményes bankszámla csomag.

Az Aranykor eredményes működésének köszönhetően a tagi és munkáltatói belépők mellett számos pénztár is meghozta azt a döntést, hogy beolvadással csatlakozik az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztárhoz:

  • Kaptár Önkéntes Nyugdíjpénztár
  • Magyar Alkotóművészek Önkéntes Nyugdíjpénztára

  • MHB Munkahelyi Nyugdíjpénztára

  • Ruhaipari Dolgozók Önkéntes Nyugdíjpénztára

  • K&H Bank Önkéntes Nyugdíjpénztár

  • és legutóbb, 2014. június 30-ával az ING Önkéntes Nyugdíjpénztár

 

A Pénztár felügyeleti szerve az MNB Pénzügyi Felügyelet.